I takt med att risk- och krismedvetenheten ökar i vår omvärld växer intresset för att samarbeta och utvecklas tillsammans med Föreningen Krisinstitutet*. För att möta den efterfrågan och de behov vi ser har knutit till oss fler experter inom våra prioriterade områden:
- krisberedskap
- krishantering
- kriskommunikation
Experterna kommer att möta dig i roller som styrelsemedlemmar*, utbildningsledare, diplomeringsansvariga, föreläsare, workshop- och övningsledare.
Diplomerade i Svenska Institutet för Kriskommunikations regi erbjuds medlemskap och vidareutveckling genom erfarenhetsutbyte. Berörda kan förvänta sig en inbjudan till 2018 års frukostseminarium inom kort, per e-post, och medlemsforum.
För att möta den efterfrågan vi har kring diplomeringskurser i kriskommunikation öppnar vi dörren för en extra insatt utbildning under tre dagar, den 29 november – 1 december 2017. Kursen kommer att genomföras tillsammans med experter inom områdena krisberedskap, krishantering och kriskommunikation.
Om diplomeringskursen i kriskommunikation
Målet är att deltagarna efter kursen ska ha fördjupad kunskap i hur man driver ett krisarbete i en organisation – innan, under och efter en kris – och hur man kan hantera kriskommunikation internt, externt, i traditionella och sociala medier. Kursen innehåller såväl teori som praktiska övningar, och skrivning. Vi jobbar med olika exempel och dialog som verktyg för lärande.
Moment som ingår i kursen:
- Kriskommunikationens grammatik, strategisk kommunikation
- Kriskommunikation – innan, under och efter en kris
- Framgångsfaktorer för effektiv kriskommunikation
- Identifiera och värdera kriser
- Kriskommunikationsplanering
- Intressenter och omvärld
- Kanaler för kriskommunikation
- Formulera krismeddelanden
- Krisretorik – individens kommunikation
- Kriskommunikation i sociala medier
- Medierelationer
- Organisation, ledarskap och samarbete
- Krisspel med scenarion och rollspel
- Återhämtning, bearbetning och uppföljning efter krisen
- Den personliga krishanteringen
- Övningar i olika format
- Mallar och checklistor
Utbildningsmaterial:
Krisinstitutets utbildningar, kurser och diplomeringar bygger på innehållet i boken Kriskommunikation – att leda i blåsväder (Sanoma Utbildning, december 2012). Författare är Sverre Sverredal och Maria Langen.
Krav för diplomeringen:
Genomgången utbildning, fastställd av Svenska Institutet för Kriskommunikation.
Godkänt skriftligt prov inkl. praktisk test i Svenska Institutet för Kriskommunikations regi.
Pris
Priset för kursen – inklusive diplomering – är 20 000 kronor (exkl. moms) per person.
Plats
Kursen genomförs centralt i Uppsala. Kursansvarig Maria Langen.
Anmälan
Du anmäler dig genom att skicka ett mejl till kontakt[at]svelan.se. Information om utbildningen kan du även få via info[at]krisinstitutet.se. Skriv:
- Namn på deltagare
- Kontaktuppgifter
- Organisation
- Fakturaadress
Sista anmälningsdag är tisdagen den 31 oktober, 2017. Denna gång kör vi diplomeringskursen med minst 3 och max 10 deltagare.
* Styrelsemedlemmar i Föreningen Krisinstitutet är: Maria Langen, Sverre Sverredal, Magnus Ek, Maria Frändegård och P-O Carlsson